HOME

 

Roots

 

 

 

 

Sylford Walker

 

 

Lambsbread:

 

  1. Een specifieke hoge-kwaliteit marihuana uit Jamacia ... werd gezegd Bob Marley's favoriete weed ... een skunk ras, klaar in 8-10 wks .. slechts weinig mensen hebben de echte kwaliteit ... misschien een handje vol mensen, niet overal beschikbaar ... de smaak en geur zijn onmiskenbaar, niet zoals elk andere weed ... en zelfs is de geur niet vergelijkbaar ... ;
  2. Oude-Ras Tafari kruiden. Hoogwaardige, ook bekend als King's Bread. favouriete weed van HIM, Bob Marley en Peter Tosh ;
  3. Hoge kwaliteit roots reggae album .

 

Welkom in de wereld van Sylford Walker.

 

 

Sylford Walker begon zijn studio carriere in 1975 met Joe Gibbs en de sublieme roots tracks ‘Burn Babylon’ en ‘Jah Golden Pen’ opgenomen in zijn nieuwe 16-tracks studio in Retirement Crescent, Kingston. Daarna produceerde Clive Hunt ‘Bad Bad Bad’ op zijn E.B.T Rock label in 1976. Alhoewel ‘Burn Babylon’ goed verkocht als een pre-release en ‘Bad Bad Bad’ uiteindelijk uitkwam op Trojan Records in de UK heeft dit nooit echt veel geld in het laadje gebracht van onze man uit South Side, Kingston.

 

 

Eigelijk kwam Syford Walker uit de country-side, Penlyne Castle, st-Andrews geboren in 1957 (Daar waar Augustus Pablo ook vandaan kwam). Hij vertrok als 9-jarige naar Kingston om de wereld te ontdekken. Een plaats waar hij nog steeds woont en werkt.

 

 

Gedurende 1977-1978, bezocht Sylford regelmatig het huis van Glen Brown. De moeder van Glen kookte vaak voor de zanger en Sylford maakte ‘wood roots’, een gezondheidsdrankje. Samen werkte ze aan de waanzinnige nummers bv ‘Lambsbread’, ‘Eternal Day’ en 'Chant Down Babylon’ die uiteindelijk op het album Lambsbread terecht kwamen. Alle hits waren eerder uitgebracht op vorige producties op de labels van Glen Brown. Geduende 1978-1979 werden er verschillende singels ‘South East Music’, ‘Chant Down Babylon’ uitgebracht op Tappa Zukie’s Stars label onder de productie van Gen Brown. In die zelfde tijd begon dj Welton Irie (Welton Dobson) op sommige nummers van Sylford te toasten. Welton was ook een vriend van Glen en was onderdeel van de Gemini sound systeem.

 

 

In 1980 verhuisde Glen Brown naar New York, Welton werd een belangrijke dancehall DJ voor oa. Channel One en Junjo Lawes. Sylford Walker bleef wonen op Gold Street. Hij maakte wat nummers voor de producer Stafford Douglas (inmiddels overleden) op het Arts & Craft label, inclusief wederom ‘Jah Golden Pen’. Maar het was pas in 1989 wanneer Glen Brown een 4-platen deal sloot met Greensleeves, dat het album het licht zag. Dit was ook de tijd dat ik het album onder mijn aandacht kreeg. Waarschijnlijk was het een van mijn eerste ervaringen met Glen Brown. Ongeveer die zelfde tijd kreeg ik ook Check The Winner (Greensleeves, 1990) te horen.

 

 

Het waren dus de tijden dat ik ook de echte de roots reggae leerde kennen. Shanachie bracht een jaar later de set Lambsbread op CD uit, maar de verkopen vielen tegen en de geplande tour bleef uit. De gedesillusioneerde Sylford Walker bleef achter op Gold Street, waar hij samen met zijn vrouw en drie kinderen roots drankjes bleef verkopen aan zijn mede ghetto-bewoners. Zijn werd wel vergeleken met Winston Rodney de zanger van Burning Spear en dat de slechte verkopen verklaarde. Ik gooi het gewoon op zijn bescheidenheid en overgeleverd zijn aan de grillen van de producers en platenbonzen. Goed deze man heeft toch zijn geheel eigen style en is vooral een klassieke roots zanger uit de stal van Glen Brown.

 

 

in 2004 geeft hij een aantal optredens waaronder een concert op het Montreux Jazz Festival en brengt ook een nieuwe release uit Nutin Na Gwan. De plaat omvat nieuwe en 70's opnamen en is uitgerust met een goede line-up met inbegrip van Sly & Robbie, Tommy McCook, Lloyd Parks, Ossie Hibbert.

 

Discografie

 

Lamb’s Bread (greensleevs, 1988)

 

Compilations

Lamb's Bread International [Sylford Walker & Welton Irie - 1977-78] (blood & Fire, 2000)

Nutin Na Gwan [1975-79] (Joe Gibbs Europe, 2006)

 

Zijn my space website

 

Interview met Sylford Walker:

 

Check ook You Tube voor verrassende flimpjes, maar deze wil ik jullie niet onthouden. Een interview met onze grote vriend en deze aardige gast verdient zo veel meer......